Občina Cankova Občina Cankova

Informacije javnega značaja

Kontakt

Občina Cankova
Cankova 25
9261 Cankova

T: 02/540-93-70 – tajništvo
T: 02/540-93-77 – župan
F: 02/540-93-78

E: tajnistvo@obcina-cankova.si
I: www.cankova.si


Občina Cankova - Facebook

 

Delovni čas Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 15. ure
Petek:

od 7. do 13. ure

 

Uradne ure Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 15. ure
Petek:

od 7. do 13. ure

 
 Malica:          od 10. do 10.30 ure

 

 

 

24 Marec 2017 Arhiv

Sporočilo za javnost - Razvojna agencija Sinergija

Podonavska regija se zavezuje trajnostni mobilnosti v turizmu


15 organizacij iz 9 evropskih držav ob Donavi spodbuja razvoj in vzspotavitev Mreže destinacij (biserov), da bi svojim obiskovalcem in prebivalcem ponudili možnost za potovanje in raziskovanje Podonavske regije s trajnostnimi prevoznimi sredstvi.

Moravske Toplice, 22. marec 2017

Čez 100 udeležencev, predstavnikov ministrstev, nacionalnih in regionalnih organizacij in občin, se je udeležilo “Kick-off” konference “Transdanube.Pearls”, ki je potekala 1. marca 2017 v Beogradu. Konferenco je gostila Regionalna razvojna agencija vzhodne Srbije (RARIS), podprlo pa jo je tudi Srbsko ministrstvo za kmetijstvo in varstvo okolja. Dogodek je sledil 2 dnevnemu srečanju partnerjev, na katerem se je 15 partnerjev iz 9 držav pogovarjalo o prihodnjih ukrepih za spodbujanje trajnostne mobilnosti in turizma na območju Podonavja za prebivalce in turiste.

Na temelju uspešnega sodelovanja v prejšnjem EU projektu “Transdanube”, financiranem v okviru nekdanjega progama Južno Vzhodna Evropa (South East Europe). Pod vodstvom Agencije za okolje v Avstriji, so partnerji novega projekta “Transdanube.Pearls” poudarili potrebo po vzpostavitvi trajnostnih mobilnostnih rešitev in turističnih storitev, ki temeljijo na uporabi okolju prijaznega načina prevoza, kot so vlaki, avtobusi, ladje ali kolesa. Za ta namen, bo vzpostavljena mreža destinacij (“Transdanube biseri”), zavezanih k trajnostni mobilnosti v turizmu, ki bo delovala s ciljem izboljšati trajnostno mobilnost znotraj območja ter med destinacijami, z namenom da se zmanjša potreba po prometu z osebnimi avtomobili. To bo ustvarilo edinstvene pogoje za trženje sodelujočih destinacij, povečanje privlačnosti celotnega območja Podonavja ter pomembno prispevalo k zmanjšanju negativnih vplivov na okolje. Evropski projekt “Transdanube.Pearls” bo trajal 2,5 leti in je sofinanciran iz Interreg Podonavje transnacionalnega programa, s skupnim proračunom v višini 2,9 milijona evrov.

Projekt “Transdanube.Pearls” združuje močan konzorcij partnerjev, sestavljen iz 15 partnerjev in 24 pridruženih partnerjev, vključno z ministrstvi, regionalnimi in nacionalnimi razvojnimi agencijami, mesti, regijami, NVOji, neprofitnimi organizacijami ter turističnimi in transportnimi združenji. Kick-off konferenca je potekala v Beogradu, in se končala z delavnico “PEP partnerstva za kolesarjenje”. Skupna vizija in skupni ukrepi, ki obravnavajo izzive kot so negativni vpliv prometa na okolje in izvajanje trajnostne mobilnosti v turizmu na območju Podonavja, so zelo pomembni, kot je zapisal Günther Lichtblau, vodja oddelka za mobilnost in hrup, ki deluje v okviru Avstrijske okoljske agencije. V nadaljevanju je potrdil, da je pomembno “razvijati regijo Podonavje kot evropsko blagovno znamko”. Prvi korak je bil slavnostni podpis “Skupne vizije za trajnostno mobilnost v turizmu”, ki je bila razvita v okviru predhodnega “Transdanube” projekta, in podpisana s strani novih projektnih partnerjev. Poleg tega so bile na dogodku predstavljene in prediskutirane tudi dobre prakse s področja mobilnosti in turizma, kot zgodbe o uspehu projekta “Alpine Pearls” (Biseri Alp), ter pristojnosti in storitve “Mobilnostno Informacijskega centra zvezne dežele Gradiščanske“ o pozitivnih vplivih kolesarskega turizma na lokalna in regionalna gospodarstva.
Tekom trajanja projekta bo vsaka destinacija spodbujala trajnostno mobilnost v turizmu skozi celovit nabor ukrepov, kot so to: izvajanje mobilnosti informacijskih centrov in menedžerjev mobilnosti, izdelava posebnih ukrepov za lokalne in regionalne deležnike ter izboljšanje informacij o mobilnosti v turizmu za prebivalce in turiste. Poleg tega, bodo izvedeni tudi ukrepi za izposojo koles, parkirnih sistemov ali kolesarskih poti, ki se bodo izvajale z namenom, da bi okrepili trajnostno mobilnost na območju Podonavja. Poleti 2017 bodo strokovnjaki iz sektorja mobilnosti in turizma 21 dni potovali ob reki Donavi. Uporabljali  bodo le trajnostna prevozna sredstva. Ta ogled bo zagotovil dragocene prispevke o ključnih turističnih znamenitostih v Podonavju, o možnostih priti do njih s trajnostnimi mobilnostnimi sredstvi, ter razpoložljivost storitev in dostopnost informacij o trajnostnih prevoznih sredstvih do in med “biseri”.

 

Koledar dogodkov

Junij 2024
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zemljevid

Občina Cankova v Sloveniji

Koledar prireditev

Krajevni urad Cankova

Krajevni urad Cankova
je odprt ob torkih in četrtkih.

Uradne ure so od 8.00 do 12.00 in
od 13.00 do 15.00.

 

Podrobne informacije

dobite na tel. št. (02) 513 12 74,

ali na Upravni enoti Murska Sobota

tel. št. (02) 513 11 11,

ali na Občini Cankova,

tel. št. (02) 540-93-70.


Preberi več