Občina Cankova Občina Cankova

Informacije javnega značaja

Kontakt

Občina Cankova
Cankova 25
9261 Cankova

T: 02/540-93-70 – tajništvo
T: 02/540-93-77 – župan
F: 02/540-93-78

E: tajnistvo@obcina-cankova.si
I: www.cankova.si


Občina Cankova - Facebook

 

Delovni čas Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 15. ure
Petek:

od 7. do 13. ure

 

Uradne ure Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 15. ure
Petek:

od 7. do 13. ure

 
 Malica:          od 10. do 10.30 ure

 

 

 

20 November 2015 Arhiv

Odmev in javno pismo župana Občine Cankova vsem pomurskim županom ob glasovanju pomurskih poslancev v Državnem zboru ZA zmanjšanje povprečnine občinam

Spoštovani kolegici županji; spoštovani pomurski župani!

Zahvaljujem se vsem Vam, ki ste se včeraj udeležili tiskovne konference in protestnega shoda in izkazali državljansko odgovornost za razvoj Republike Slovenije; podpisani sem v zadnjih tednih večkrat z javnimi pozivi Vladi Republike Slovenije potrdil legitimno upravičeno pričakovanje, da se bo zavedala odgovornosti za razvoj na vseh področjih države. Poznamo gospodarsko-finančne razmere v državi in se moramo vsi zavedati skupne odgovornosti, da v demokratičnem dialogu premagujemo krizo in s sodelovanjem iščemo vse možne poti za pridobitev razvojnih sredstev iz naslova evropskih strukturnih kohezijskih sredstev. Ali se Vlada Republike Slovenije zaveda odgovornosti za razvoj in konkurenčnost Slovenije bo pokazal čas v bližnji prihodnosti. Ko beležimo, da je v pogajanjih z veliko večino socialnih partnerjev v pogajanjih dosegla dogovor; je vso svojo neuspešnost poračunala z zmanjševanjem povprečnine z občinami. Pred letom dni smo bile občine soočene z obljubo ministra za financa, da bo Vlada pripravila že za obdobje 1.jan.2015-30.jun.2015 spremembe zakonodaje, ki bo multiplicirale zmanjševanje finančnih obveznosti občin; rezultat danes pa je, da so občinski proračuni opustošeni z zakonskimi določili na vseh področjih, kar ogroža, ne obstoj občin; ampak krši ustavne in človekove pravice v večini slovenskih občin, ki smo v demografsko ogroženih območjih Slovenije. Resnično se sprašujem kako bomo občine pripravile proračune za naslednja leta; ker ne moremo zagotoviti minimuma razvojnih sredstev; zmanjšana povprečnina in vedno večje obveznosti zaradi socialne stiske občank in občanov bo iz občin za razvoj napravila socialne ustanove, ki se bodo zadolževale, da bodo reševale osnovne človekove pravice občank in občanov, ker jim slovenska oblast ni zagotovila osnovne možnosti za delo in razvoj.

Spoštovane; spoštovani, resnično se sprašujem kako to, da odgovorni državljani in državljanke in vsi mi, ki smo dobili zaupanje od ljudi dovolimo, da nam strankarske partikracije v soju žarometov in luči razgrajuje državo in našo skupno prihodnost. Z vso odgovornostjo zapisujem, da je glasovanje pomurskih poslancev, ki so del vladne koalicije ZA zmanjševanje povprečnine, PROTI razvoju Pomurja in proti nam volilvkam in volivcem, ki smo (ste) jim zaupali glas. Resnično se kot odgovoren državljan in župan sprašujem; ali je naša Domovina Slovenija resnično ujetnik strankarskih; (oprostite partijskih) egoističnih politik in javno sprašujemo pomurske poslance, ki so servilno podprli zmanjševanje povprečnine; ali se zavedajo svoje odgovornosti, če že ne prisluškujejo svoji Vesti. Resnično se sprašujem kako to, da ne zmorejo časti in odgovornosti Pomurskega patriota, ko so podprli zakon politične večine, ki bo v naslednjih letih še bolj obubožal Pomurje in se bodo naši mladi, delovni in razvojno opredeljeni občani in občanke primorani izseliti v osrednjo Slovenijo in sosednje države. Z kakšnimi obrazi in kakšno Vestjo boste »pomurski« poslanci stopali pred svoje občanke in občane; volivke in volivce prepuščam kratki Prihodnosti. In Vas javno sprašujem koga Vi zastopate v domu demokracije??

In javno sprašujem kolegici županji in kolege župane; mar mislite, da če boste tudi danes tiho; da Vas bodi ti poslanci kdaj nagradili?

Z odličnim spoštovanjem;

Drago Vogrinčič
Župan Občine Cankova

Koledar dogodkov

Marec 2024
P T S Č P S N
« Feb   Apr »
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zemljevid

Občina Cankova v Sloveniji

Koledar prireditev

Krajevni urad Cankova

Krajevni urad Cankova
je odprt ob torkih in četrtkih.

Uradne ure so od 8.00 do 12.00 in
od 13.00 do 15.00.

 

Podrobne informacije

dobite na tel. št. (02) 513 12 74,

ali na Upravni enoti Murska Sobota

tel. št. (02) 513 11 11,

ali na Občini Cankova,

tel. št. (02) 540-93-70.


Preberi več